Scutirea profitului reinvestit

Microintreprinderile care trec de la sistemul de impozitare a veniturilor la cel de impozitare a profitului pot aplica masura de scutire a impozitului pe profitul reinvestit, valabila intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016, inclusiv.

Profitul investit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice este scutit de impozit, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016 inclusiv, conform  OUG nr. 19/2014. Echipamentele tehnologice pentru care nu se plateste impozitul pe profit sunt masinile, utilajele si instalatiile de lucru NOI  prevazute in subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, folosite in scopul desfasurarii activitatii.

Pentru aplicarea facilitatii fiscale, este luat in considerare profitul contabil brut inregistrat incepand cu 1 iulie 2014 si investit in echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru produse sau achizitionate dupa aceasta data.  Mai exact, profitul investit caruia i se aplica scutirea de impozit reprezinta soldul contului de profit si pierdere, respectiv profitul contabil brut cumulat de la inceputul anului, in anul punerii in functiune a echipamentelor tehnologice respective, se mentioneaza in actul normativ. In plus, scutirea de impozit pe profit aferenta investitiilor realizate se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectiva.

Citește mai departe: Scutirea profitului reinvestit